iOS: 360 Derece Fotoğraf Çekme ve Facebook’ta Yayınlama

iOS: 360 Derece Fotoğraf Çekme ve Facebook’ta Yayınlama

iOS cihazınızda 360 derece fotoğraf çekmek mi istiyorsunuz? Ve bunun için için bir uygulamaya ihtiyacınız var. Google’ın geliştirdiği ve uygulama mağazalarında kullanıcılarla paylaştığı Google Street View isimli uygulama sayesinde bildiğiniz gibi dünyadaki her ülkenin, şehrin, ilçenin, mahallenin ve kasabanın 360 derece görüntülerini kullanıcılarıyla paylaşmaktadır.

Aslında bu uygulamanın asıl amacı, kullanıcılarla, dünyanın her yerinden 360 derece görüntüler paylaşmak olsa da, Google Street View, kullanıcılarına 360 derece fotoğraf çekme imkanıda bizlere sağlıyor nasıl mı ? gelin kısaca bahsedelim.

Öncelikle Uygulamayı telefonunuza ücretsiz olarak indirmek için tıklayınız google street view indir daha sonra uygulamayı  açın ve uygulama ana ekranının sağ alt köşesindeki içinde + işareti olan turuncu butona tıklayın. Butona tıkladıktan sonra açılan seçeneklerden Kamera simgesini seçin.

 

Uygulama içerisinde Kamerayı Aç‘a tıklayın. Kamera açıldıktan sonra kamerayı bulunduğunuz yerde 360 derece yavaşça döndürün. Google Street View, 360 derece görüntü aldıktan sonra fotoğrafı algılar ve fotoğrafı düzenlemeniz için bir ekran karşınıza çıkar Bu ekranda Fotoğraf düzenlemesi yapabileceksiniz ister fotoğrafı kırpabilir, fotoğraf üzerinde çizim yapabilir ve fotoğrafı sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz. Gelelim 360 derece fotoğrafı facebook üzerinde nasıl paylaşacağız meselesine.

Facebook’da paylaşma özelliği aslında çok basit 360 Derece çektiğiniz fotoğrafı Facebook’ta paylaşmak için telefonunuza yüklü Facebook uygulamasına giriş yapın durum güncellemesi bölümünden fotoğraf ve video sekmesini açık ve son çektiğiniz 360 derece fotoğrafı seçince facebook otomatik olarak ekranın sağ alt köşesinde 360 derece simgesi çıkacaktır işlem bukadar.

 

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir