iPadOS 13: iPad’de Aynı Uygulamaların Birden Çok Pencerede Nasıl Açılır

iPadOS 13: iPad’de Aynı Uygulamaların Birden Çok Pencerede Nasıl Açılır

iPadOS, iPad Pro’yu ana bilgisayar olarak kullanmanın en büyük sorunlarından birini çözdü . 

Artık aynı uygulamanın birden fazla sürümünü ve penceresini çalıştırmanıza izin veriyor. Böylece artık yan yana iki Not pencereniz olabilir. İşte iPad’de aynı uygulamaların birden fazla penceresinin nasıl kullanılacağı.

Bu muhtemelen iPadOS 13’teki yeni çoklu pencere özelliğinin en yaygın kullanımıdır. Sürükle ve bırak özelliğini kullanarak, sürüklediğiniz öğeden bir uygulamanın başka bir örneğini oluşturabilirsiniz. Bu, kullandığınız uygulamaya ve henüz bu özelliği desteklemeye başlamış olmalarına bağlı olarak değişir.

Başlamak için uygulamadaki öğeye dokunun ve basılı tutun. Bu, Notlar uygulamasındaki bir notun adı veya Posta uygulamasındaki bir e-posta listesinden bir e-posta olabilir. Ardından kaldırın, siyah çubuğun görünmesini görene kadar ekranın kenarına sürükleyin. Uygulamanın başka bir örneğini oluşturmak için parmağınızı kaldırın. 

Artık pencereyi yeniden boyutlandırma, pencereyi kapatma ve benzeri tüm olağan çoklu görev özelliklerini kullanabileceksiniz. Pencereyi kapatmak için, gidonu ekranın üstünden tutup aşağı kaydırın.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir