iPhone 11 Pro Max’in Apple’a gerçek Maliyeti belli oldu

iPhone 11 Pro Max’in Apple’a gerçek Maliyeti belli oldu

iPhone’lar genellikle çok pahalı ya da uygun fiyatlı olmadığı için eleştirilere her yeni iPhone sonrası maruz kalırlar.Bu haberde TechInsights tarafından yapılan son bir analizle iPhone 11 Pro Max’in her bir bileşeninin fiyatını düşürüyor ve aynısını yapıyor buda bize Apple’ın iPhone 11 pro max’in ne kadar fiyata mal ettiğini gösteriyor. Aşağıdaki Tabloyu inceleyiniz.

iPhone 11 Pro’daki 6,5 inç ekranın fiyatı yaklaşık 66,50 $. Bu arada, Samsung’un temin ettiği pil 10.50 dolar civarında. Apple, iPhone 11 Pro Max’ta üçlü arka kamera kurulumunu başlattı ve bu Apple için 73.50 dolar tuttu. Diğer büyük maliyetler arasında bir işlemci, modem ve 159 $ ’a varan depolama var. PCB’lerin dışında kablolama ve diğer küçük şeyler de 181 dolara mal oluyor.

Bu iPhone 11 Pro Max yapmak için Apple 490.50 $ ’a mal oluyor, ancak cihaz şu anda 1000 dolardan fazla satılıyor. Apple’ın iki kat para kazandığını ve kar ettiğini düşünüyorsanız, tekrar düşünün. 490 dolar, şirketin iPhone’u pazarlaması için gerekli parayı içermiyor. Dahası, Ar-Ge ve çalışan maaşlarına önemli ölçüde harcıyorlar. Tüm faktörleri göz önüne alarak iPhone 11 Pro Max’in 490,50 $ ’dan daha fazla maliyete sahip olduğundan eminiz.

Bu konu ile ilgili tartışmaya katılmak için tıkla

1 Comment

  1. Serdar

    13 güncellemesinden sonra airpods lar sorun yaşatmaya başladı. Dünya çapında airpods kullanıcılarının gelen arama zil sesleri %15-20 seviyelerinde duyuluyor kulaklıkta. Ama ses iletimi-müzik sesi…vb konularda sıkıntı yok. Sadece gelen arama zil sesi !!! Bu konu ile ilgili Apple Destek forumlarında onlarca kişi ile iletişim halindeyiz ve Apple Destek çağrı merkezi ile de görüşüyoruz. Apple konunun farkında olduklarını ve sırf bu soruna yönelik bir güncelleme geliştirmeye çalışıldığını bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir