iPhone 17’nin ekran koruyucusuna hiç ihtiyacı olmayabilir

iPhone 17’nin ekran koruyucusuna hiç ihtiyacı olmayabilir

Apple’ın iPhone 17 serisi, çok daha çizilmeye dayanıklı ve daha az ışık yansıtan yeni bir tür koruyucu ekran kaplama camı benimsemeli. Çin sosyal ağı Weibo’da sızıntı yapan Instant Digital adlı kişi, Cupertino şirketinin ekran kaplama camı için “Japonya’da kaplama ekipmanına milyarlar harcadığını” yazdı ve “süper sert anti-yansıtıcı katman” oluşturmak için. Sonuç olarak, çok daha çizilmeye dayanıklı bir iPhone ve önemli ölçüde azalan ışık yansıması olmalı.

Sızıntıcı, insanların iPhone 17 modellerini “ekranında hiç çizik olmadan” kullanabileceklerini öne sürdü ve bu da o modellerin çiziklere ve darbelere karşı koruma için hiçbir ekran koruyucusuna ihtiyaç duymayabileceğini gösteriyor.

Ancak bu daha güçlü cam, mevcut olana göre parmak yağı lekelerini daha çabuk gösterebilir. iPhone’un kaplama camı, parmaklarınızdan gelen yağlara yapışmayan bir yüzey oluşturan “oleofobik bir kaplama” içerir. Bu kaplama zamanla kaybolur (yaklaşık iki yıllık düzenli kullanımdan sonra) ve parmak izlerinizin yağı ekrana yapışır. Mevcut oleofobik kaplama yaklaşık iki yıl dayanırken, sızıntıcı, iPhone 17 modellerindeki yeni kaplamanın mevcut ekranlardan daha az süre sonra “parmak yağı sorunlarını gösterebileceği” konusunda uyardı.

Oleofobik kaplama garanti kapsamında değildir. iPhone’daki tükenmiş oleofobik kaplamayı yenilemek mümkündür, ancak profesyonel oleofobik kaplama değişimlerinin yüksek fiyatları göz önüne alındığında bunun değeri yoktur.

Tüm iPhone’lar, Corning tarafından geliştirilen Gorilla Glass adı verilen koruyucu malzemeyi kullanır ve bu da Apple ile işbirliği içinde geliştirilmiştir. Ancak Apple, Gorilla Glass kullanımını tanıtmak yerine, malzeme için kendi pazarlama adını seçti: Seramik Kalkanı.

Apple, 2020’de iPhone 12 modellerinin tanıtılmasıyla birlikte Corning Glass terimini kullanmaya başladı. O zamandan beri, Apple, Gelişmiş Üretim Fonu aracılığıyla birkaç kez Corning’e yatırım yaptı. Apple’a göre, iPhone 15 modellerindeki Seramik Kalkanı, “herhangi bir akıllı telefon camından daha dayanıklıdır”.

Seramik Kalkan, cam matrisine gömülü seramik nanokristaller içerir. Apple, Seramik Kalkanın iPhone 11’e göre dört kat daha iyi düşme performansına sahip olduğunu iddia ediyor. Düşme testleri oldukça yanıltıcı olabilir, ancak Seramik Kalkanın, ilk olarak orijinal iPhone için geliştirilen kimyasal olarak güçlendirilmiş cam olan Gorilla Glass’a göre çok daha güçlü ve çizilmeye dayanıklı olduğundan şüphe yoktur.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir