iPhone 3D Touch’un 4 Gizli Özelliği

Apple’ın iPhone 6s ile bizlere sunduğu 3D touch özelliği ile telefonumuzun ekranında dokunmanın şiddetine göre açabildiğimiz kısayollar kullanımı kolaylaştıran yenilikler yeni model iPhonelarımızda bulunmakta işte bugün sizlere 3D touch özelliğinin 5 adet gizli özelliğinden kısaca bahsedeceğiz.

ekran-resmi-2016-11-26-13-50-01

  •  Control Center üzerinde 3d touch özelliği kontrol bölümünde bulunan el feneri kronometre kamera ikonları üzerine 3d touch dokunuşu yaparsanız iOS 10 ile gelen özellikler karşınıza çıkacak nedir bunlar ? örneğin el feneri simgesine basılı tuttuğunuzda karşınıza 3 kademeli ışık süzmesi çıkacak bunlar düşük aydınlatma orta ayar aydınlatma ve parlak aydınlatma olarak fener şiddetini ayarlayabileceksiniz.

ekran-resmi-2016-11-26-13-52-43

Klasör içinde bildirim özelliğide bizlere 3d touch desteği ile sunuldu klasörün üzerine basılı tutup hangi uygulamaya kaç bildirim geldiğini yukardaki resimdeki gibi görebilirsiniz sayfalar arası geçiş yapmanıza gerek kalmadan kırmızı bildirim ikonunu görebilirsiniz.

ekran-resmi-2016-11-26-13-55-06

  • Uygulamalar arası geçiş yöntemi bir çoğunuz bunu biliyodur fakat biz yinede bilmeyen okuyucularımız için paylaşalım istedik home tuşuna sürekli basmak yerine ekranın sol tarafında 3d touch baskısı uygulayıp uygulamalar arası geçiş yapabilirsiniz.

ekran-resmi-2016-11-26-13-56-29

  • Tüm bildirimleri temizle özelliğide bunlar arasında bildirimleri sekme sekme temizlemek yerine en üste bulunan x butoununa basılı tuttuktan sonra açılan menüde tüm bildirimleri temizle diyerek bildirimlerden kurtulabilirsiniz.

Daha fazla ipucu ve bilgiler için bizi takip etmenizi ve bu ipuçlarını hızlıca öğrenmek için iPhone haber uygulaması olan iHaber iOS uygulamamızı indirmeyi ihmal etmeyin.

[button color=”” size=”” type=”square_outlined” target=”” link=”https://itunes.apple.com/tr/app/ihaber/id1132395916?mt=8″]iPhone Haber – iOS Uygulamasını indimek için tıkla![/button]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir