iPhone Bataryasını Kalibre Etme Yöntemi

iPhone Bataryasını Kalibre Etme Yöntemi

Bugün nasıl yapılır yazımızda iPhone Bataryası Nasıl Kalibre Edilir konusuna değineceğiz. Öncelikle iPhone batarya kalibrasyon işlemini gerçekleştirirken biraz sabır gerektirdiği konusunda uyaralım.

Yapmanız gerekenlerden önce;Konum servislerini, arka plan yenilemeyi, otomatik güncellemeleri ve otomatik ekran parlaklığını devre dışı bırakın ve ardından iPhone bataryasını kalibre etmek için aşağıdaki adımlara geçebilirsiniz.

Aşama 1: Bataryayı Boşaltın

Öncelikli adım iPhone pilinizi tamamen boşaltmaktır yüzde sıfıra indirmeniz gerekecek bu yöntemi hızlandırmak istiyorsanız, Oyun oynayın parlaklığı açarak YouTube’da ses düzeyini maksimum düzeye çıkararak uzun bir video oynatabilirsiniz.

Aşama 2: Batarya yı bitirdikten sonra en az 3 Saat Bekleyin

Pilin küçük bir yüzdesi kalsa bile iPhone’unuzun otomatik olarak kapanacağını fark etmiş olabilirsiniz. Bu süreç tasarım gereğidir; verileri kaybetmemek için, cihaza uygulamanızın mevcut durumunu kaydetme şansı verir.

Pilin tamamiyle boşalmasına izin vermek önemlidir. Bunu yapmanın tek yolu beklemek. Daha uzun, ama en az üç saat beklemelisin.

Aşama 3:  Cihazımızı Şarj ediyoruz

En iyi performansı elde etmek için, aşağıdaki üç ipucunu uyguladığınızdan emin olun:

  • Orjinal bir Apple şarj cihazı kullanın. En azından bir Lightning kablosunun orjinal kullandığınızdan emin olun.
  • Telefonunuz pili %100 dolu olarak gösterdikten sonra çıkarmadan birkaç saat şarj ediyoruz.

Aşama 4: Yeniden Pilin Tükenmesini Sağlayın

Şimdi tüm süreci ikinci kez tekrarlamanız gerekiyor. Daha önce olduğu gibi aynı yöntem ile cihazınızdan tamamen şarjı boşaltın. Normalde kullandığınız gibi kullanın ya da döngüde müzik ve video oynatın.

Aşama 5: 3 Saat Bekleyin

iPhone’unuzdaki son pil gücünün de tüketildiğinden emin olmalısınız.

Aşama 6: Cihazınızı Şarj Edin

İşlemi tamamlamak için cihazınızı yeniden şarj etmeniz gerekir. Daha önce olduğu gibi aynı yönergelere uyun, telefonun dolduğunda bile birkaç saat şarj olmaya devam etmesini sağlayın. İşlem Bukadar.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir