iPhone için Whatsapp Karanlık mod güncellemesi Yayınlandı

iPhone için Whatsapp Karanlık mod güncellemesi Yayınlandı

Beklediğiniz WhatsApp güncellemesi sonunda burada. Facebook, uyumlu akıllı telefonlara sahip tüm iPhone kullanıcılarına Karanlık Modu getiren yeni bir WhatsApp güncellemesi yayınladı.

2.20.30 uygulama sürümüne sahip WhatsApp güncellemesi artık App Store’da herkes tarafından kullanılabilir. Uyumlu iPhone’lara yüklenebilir ve çok beklenen Karanlık Mod kullanıcı arayüzü tasarımını uygulamaya getiriyor.

Hepimizin bildiği gibi, karanlık tema gözlerde, özellikle gece veya çevrede zayıf ışık olduğunda daha kolaydır. Karanlık Mod ayrıca ekranın yayıcı yapısı nedeniyle OLED paneli kullanan telefonlarda pilde daha kolaydır. Konuşma listesi ve sohbet ekranı için karanlık kullanıcı arayüzünün yanı sıra, uygulama ayrıca karanlık temalı bir açılış ekranı, karanlık duvar kağıtları ve karanlık baloncuklar (bir sohbete uzun süre bastığınızda) aldı.

Whatsapp Karanlık Moda Nasıl Geçerim ? Whatsapp Karanlık Mod nasıl aktif olur ?

Tüm iPhone ve Android kullanıcıları için ücretsiz bir şekilde sunulan bu özelliği aktifleştirmekse oldukça basit. Bu noktada yeni güncellemeyi iOS 13 veya telefonunuza indirdikten sonra yapmanız gereken tek şey, sistem genelinde karanlık mod seçeneğini açmak olacak.

Bu işlemden sonra karanlık mod, WhatsApp uygulamasında çalışır duruma gelecek. Bununla birlikte Android 9 kullanıcıları da karanlık modu WhatsApp’ın uygulama içi ayarlarından aktif hâle getirebiliyorlar.

Belirli alanlardaki bilgilendirici metinler artık sarı renkte görüntüleniyor. Sohbet duvar kağıtları olarak ayarlanabilen koyu düz renkler var. Paylaşma bölümü ve durum bölümü bile artık karanlık bir temaya sahip. Diğer değişiklikler, sohbetler silinmek veya iletilmek üzere seçildiğinde duvar kağıdına uygulanan bir bulanıklık efekti içerir.

Ayrıca, anahtar kelimeleri aramanıza ve bunları türe göre filtrelemenize olanak tanıyan gelişmiş bir arama modu da vardır (ses dosyaları, belgeler, GIF’ler, bağlantılar, fotoğraflar ve videolar). Arama sonuçları artık iki görünüm modunda görüntülenebilir: Altyazılar ve Izgara. Önceki güncelleme, WhatsApp’a Düşük Veri Modu’nu, sohbet ve medya önizlemesi için Haptic Touch ve yeniden tasarlanmış bir altbilgi getirdi.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir