iPhone Safari’de yalnızca aradığınız sekmeleri kapatmak

iPhone ve iPad’inizde Safari’de birçok sayfayı açık tutarsanız, ihtiyacınız olmayan sekmelerden hızla kurtulabilirsiniz ve iPhonehaber bu yazısında size adım adım nasıl yapıldığını gösterir. Başlıyoruz

iPhone ve iPad için Safari’de, açmış olduğunuz bir veya daha fazla belirli web sayfasını bulmak istiyorsanız açık sekmelerde arama yapabilirsiniz ve Aranan bir sekmeyi kolayca da kapatabilirsiniz .Eski Apple çalışanı, geliştiricisi ve Twitter kullanıcısı “Maxwell” ve “The Loop” Dave Mark attığı tweet üzerinde bu özelliği keşfetmemize olanak sağladı tweet’e aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Safari’de aranan sekmeler nasıl kapatılır

1) iPhone, iPad veya iPod touch’ınızda Safari’yi başlatın .

2) Üst  üste binen kareler tarafından belirtilen Sekmeler düğmesine basın . İPhone ve iPod touch’ta, portre modunda sağ alt köşede ve manzara modunda sağ üst köşede. İPad’de, düğme her iki yönde sağ üst köşede bulunabilir.

3) Şimdi , bir arama kutusu en üstte kendini gösterene kadar sekmeler arayüzünde aşağı doğru kaydırın .

4) Sonra, aramanızı yazın . Artık ihtiyaç duymadığım birkaç Apple destek makalesi de dahil olmak üzere birçok açık sekmem var. Sadece bunları göstermek için, kutuya “destek” yazacağım.

Sonuçların hemen nasıl daralmaya başladığını yazmaya başladığınızda dikkat edin – başlıklarındaki arama sözcüğü olmayan sekmeler anında kaybolur ve yalnızca sorguyla eşleşenleri bırakır. Endişelenmeyin, eşleşen olmayan sekmeleriniz kalıcı olarak kapatılmak yerine görünümden gizlenir.

5) Son olarak, İptal düğmesine dokunun ve basılı tutun . Safari, devam etmeye karar verirseniz kaç tane aranan sekmenin kapanacağını bildiren, ekranın alt kısmında bir menü açacaktır.

6) “Kapat x Sekmeleri Eşleştir [ARA]] seçeneğine dokunarak işlemi onaylayın .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir