iPhone Şarj girişi Nasıl Temizlenir?

Bugün sizlere iPhone şarj yuvası girişi nasıl temizlenir nelere dikkat etmeliyiz bunlarla ilgili bilgilendirici yazı hazırladım.iPhone cihazınızla ilgili şarj sorunları yaşıyorsanız, doğru yazıdasınız arkadaşlar.

iPhone’ların şarj yuvası girişleri zamanla kirlenirtıkanır veya şarj pin’lerinde kirden dolayı temassızlık oluşabilir.iPhone’unuzun havadan nem kapabileceğini en ufak nem ve tozdan şarj yuvasının sıkıntı çıkaracağını unutmayın. iPhone’unuzu şarj ederken veya bilgisayarınızla bağlantı kurarken bazı sorunlar yaşıyorsanız, şarj yuvasını temizlemeyi deneyebilirsiniz. Şimdi iPhone şarj girişini nasıl temizleyeceksiniz sorusunun cevabını aşağıda verelim.

KÜRDAN KULLANARAK iPhone Şarj yuvası temizleme

Cihazınız Çanta ve cebimize koyduğumuz telefonun şarj yuvası çok kısa sürede tıkanabilir. Kürdan ile tıkanıklığın önemli bir kısmını giderebilir ve iPhone’unuzun şarj yuvasını kolayca temizleyebilirsiniz. Kürdan ile cihazınızın şarj yuvasını temizlemeden önce iPhone’unuzu kapattığınızdan emin olun.

Kürdanı hafif hareketle yuvaya sokmalı ve şarj pinlerine zarar vermeden yumuşak hareketlerle yuvadaki kirleri dışarı çıkarabilirsiniz.Kürdanı kullanırken baskı yapmadığınızdan emin olun. Aşırı baskı uygulamanız halinde şarj soketinde bazı kalıcı hasarlar bırakabilirsiniz.

UYARI : Temizleme işlemi sırasında olabildiğince yuvanın en sağ ve en solundaki şarj pin’lerine dokunmamaya çalışın.

Diş fırçası veya Hava kompresor ile temizlik Uygulayın

Cihazınızı eski bir diş fırçası ve ya Hava kompresyonu uygulamanıza yardımcı olabilecek güçlü ve basınçı bir cihaz varsa, elinizi bile sürmenize gerek kalmadan cihazınızın şarj yuvasını temizleyebilirsiniz.

Hava kompresyonunu ortadan kenarlara doğru olacak şekilde tutmanız ve havayı cihazınıza yakından tutmuyor olmanız gerek. Sürekli hava tutmak yerine, kesik kesik hava tutmak kirleri çıkarmak için daha idealdir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir