iPhone Telefonda Boş Yer Açmak

iPhone Telefonda Boş Yer Açmak

Hepinize merhaba arkadaşlar bugünki nasıl yapılır yazımda Telefonunuzun yetersiz depolama alanından rahatsız olan bir iPhone kullanıcılarına ilaç olacak yöntemlerden bahsedeceğim.

Düşük kapasiteli iPhone hafızası kullananların aklındaki soru iPhone telefonda boş yer açmak nasıl yapılır? Bildiğiniz üzere iPhone üerinde microSD gibi ek depolama için destek sunulmamasıdır. Ayda bir USD’den daha az bir fiyata ek bir iCloud depolama alanı elde etmek mümkün. Tabiki iCloud depolama alanı internet’e bağlı olmanızı gerektirir ve o nedenle her zaman pratik olmayabilir.

iPhone Telefonda Boş Yer Açmak

1. iCloud depolamanızı yönetin.

Ayarlar’dan iCloud başlığına dokunduğunuzda nelerin iCloud depolama alanını kullandığını göreceksiniz. 5 GB’lık bu alanı iPhone’da yer açmak için kullanabilirsiniz. Gereksiz dosyaların iCloud’a yedeklenmediğinden emin olmak için bu ekranı kullanın.

2. Kullanılmayan uygulamaları kaldırın.

Çoğu zaman uygulamaları yükler ve onları unuturuz. Bazı uygulamalar arada sırada çalıştırılırken bazıları sadece bir kez kullanılır. iPhone’unuzda tutmak  istediğiniz uygulamalara karar verin ve ardından cihazınızdaki alanı temizlemek için diğerlerini kaldırın. Uygulama ikonuna basılı tutup çarpı simgesine dokunmanız yeterlidir.

3. iPhone’un dahili depolamasını nasıl yöneteceğinizi öğrenin.

iPhone’unuzda Ayarlar’a giderek telefonunuzun dahili depolama alanını nelerin işgal ettiğini görebilirsiniz. Uygulamalar, videolar ve fotoğraflar dahili depolama alanını en çok işgal eden dosyalardır.

4. Kullanılabilir iCloud depolama alanınızı kontrol edin.

iCloud depolama alanınızı nasıl görüntüleyeceğinizi öğrenin. Apple, tüm iCloud kullanıcılarına 5 GB boş bulut depolama alanı sağladığından, kullanıcıların iCloud deposunda kalan alanı nasıl kontrol edeceğini bilmeleri önemlidir.

5. iCloud Hesabınızda yer açmak için iPhone yedeklemelerini silin.

iPhone otomatik olarak iCloud’a sistem yedeği yüklediğinden, iCloud hesabınız hiçbir zaman boş olmayabilir. iPhone yedeklemelerini silerek iCloud hesabınızda daha fazla yer elde edebilirsiniz.

6. iPhone’daki “Diğer” verilerini silin.

Diğer verilerinizi nasıl sileceğinizi merak ediyor olabilirsiniz. Ayarlar ve Genel yolunu izleyerek “Other” ya da “Diğer” bölümünün büyüklüğünü kontrol edin.

7. Daha düşük çözünürlüklü fotoğraf ve videolar kullanın.

Fotoğraf ve video çekerken daima en yüksek çözünürlüğü kullanmak zorunda değilsiniz. Unutmayın, fotoğrafın çözünürlüğü ne kadar yüksekse, daha fazla depolama alanı gerektirir. Ayarlar’dan bu özelliği değiştirin.

8. Yüksek Verimlilik formatında çekim yapın.

Yüksek Verimlilik biçimine geçerek videolarınızın ve fotoğraflarınızın dosya boyutlarını azaltın. Yüksek Verimlilik Formatı kullanıldığında, çekilen fotoğraf ve videolar, düşük dosya boyutlarına sahip olur. Ancak kaliteden ödün vermeyen Apple’ın yeni HEIF / HEVC biçimini kullanırlar.

9. Mesajları silin.

Sık sık MMS kullanıyorsanız alanınızın büyük bir kısmını tüketebilir. İletileri el ile silebilir veya iPhone’unuzu otomatik olarak iletileri silmeye ayarlayabilirsiniz.

Yukardaki yöntemler birazda olsa sizlere iphone yer açmanıza yardımcı olacaktır arkadaşlar umarım faydalı olur.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir