iPhone üzerinde Çift SIM ( Nano SIM) Kartlar nasıl kullanılır ?

iPhone üzerinde Çift SIM ( Nano SIM) Kartlar nasıl kullanılır ?

iPhone XS, iPhone XS Max ve iPhone XR’da nano SIM ve eSIM içeren Çift SIM özelliği bulunur. eSIM, fiziksel bir nano SIM kullanmak zorunda kalmadan operatörünüzün sağladığı hücresel veri planını etkinleştirmenize imkân veren dijital bir SIM’dir.


iPhone çift sim kart nasıl kullanılır? iPhone XS, XS Maxi XR modellerinde nano SIM ve eSIM içeren çift sim kart özelliği bulunmaktadır. eSIM özelliğinde, herhangi bir şekilde fiziksel SIM kullanma zorunluluğu yoktur.

iPhone çift sim kullanmak için

  • iOS 12.1 veya sonraki bir sürüm yüklü iPhone XS, iPhone XS Max veya iPhone XR
  • eSIM’i destekleyen bir kablosuz iletişim operatöründen alınan bir QR kodu veya operatörün uygulaması

İki farklı operatör kullanabilmek için iPhone’unuzun kilidinin açık olması gerekir. Aksi durumda, her iki plan da aynı operatöre ait olmalıdır. Birinci SIM’inizi bir CDMA operatöründen aldıysanız ikinci SIM’iniz CDMA’yı desteklemez. Daha fazla bilgi için operatörünüzle irtibat kurun. 

Nano SIM kartları kullanmak için

SIM kart tepsisindeki küçük deliğe bir ataş veya SIM çıkarma aletini sokun ve iPhone’a doğru iterek SIM tepsinizi çıkarın. Yeni SIM kartın bir köşesindeki çentiğe dikkat edin. Yeni SIM kartı tepsinin altına yerleştirin. Çentik nedeniyle kart, tepsiye yalnızca tek yönde takılabilir. Ardından diğer SIM kartı üstteki tepsiye yerleştirin.

Her iki nano SIM kartı da yerleştirdikten sonra SIM tepsisini aygıta geri takın ve bunu yaparken tamamen yerine oturduğundan ve çıkardığınız yönde taktığınızdan emin olun. Tepsi yalnızca tek yönde takılabilir.

UYARI : SIM kartlarınız bir kişisel kimlik numarasıyla (PIN) korunuyorsa tepsideki her bir SIM kartın konumuna (ön veya arka) dikkat etmeyi unutmayınız

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir