iPhone ve iPad’de Ekran Kaydı Alma nasıl yapılır ?

Merhaba arkadaşlar bugünki nasıl yapılır yazımızda sizlere Apple iPhone ve iPad’de ekran kaydı alma yönteminden kısaca bahsedeceğim için izlenmesi gereken aşamaları ele alıyoruz.

Apple’ın 2017’de kullanıma sunduğu iOS 11 işletim sistemi versiyonundan bu yana iPhone ve iPad modellerinde ekran kaydı almak mümkün. Üstelik herhangi bir üçüncü parti uygulama kullanmak zorunda değilsiniz. Evet, iOS 11’de doğal ekran kaydı alma özelliği sunulmaktaydı.

iOS 12’de de bu imkan devam ediyor. iPhone ve iPad’de başka bir uygulama kullanmak zorunda kalmadan sizden teknik yardım isteyen arkadaşlarınız / aile üyeleriniz için ipucu videoları hazırlayabilir ya da oyun videoları kaydedebilirsiniz. Apple iPhone ve iPad’de ekran videosu kaydetmek oldukça kolay.

iPhone ve iPad’de Ekran Kaydı Almak Nasıl yapılır ?

Ayarlar > Kontrol Center menüsüne gidin ve ekran kaydetme seçeneğini seçeneğini bulun. Bu seçeneğin etkinleştirilmiş olduğundan emin olun.

Ekran kaydı almak istediğinizde Control Center’ı açın ve buradaki yeni kayıt seçeneğine dokunun.

Daha sonra Kaydı durdurmak istediğinizde sol üstteki göstergeye dokunun, Stop butonunu kullanın. Ekran kaydı videosu 1600 x 900 piksel çözünürlükte, 45 FPS ve MP4 formatında kaydedilecektir. Dilediğiniz gibi paylaşabilirsiniz.

iPhone ve iPad üzerinde ekran kaydı almak bu şekildedir arkadaşlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir