iPhone ve iPad’de Özel Yazı Tiplerini Kullanmak

Hepinize merhaba nasıl yapılır bölümü için sizlere iOS13 de özel yazı tiplerini nasıl kullanacağınızı kısaca anlatacağız.

Bildiğiniz gibi İOS 13 ve iPadOS 13 ile Apple nihayet işletim sistemine özel yazı tipi desteği ekledi. İPhone veya iPad’inizde iOS 13 veya iPadOS 13 çalıştıran özel yazı tipleri kullanmak istiyorsanız, aşağıdaki kılavuzumuzu takip edin. iPhone veya iPad’inizde özel yazı tiplerini kullanmaya başlamadan önce, özellik ve sahip olduğu çeşitli sınırlamalar hakkında biraz bilgi sahibi olmanız gerekir.

İOS 13 ve iPadOS 13’te iPhone ve iPad’de Özel Yazı Tipleri: Bilinmesi Gerekenler

  1.  iOS 13 ve iPadOS 13’de varsayılan sistem yazı tipini değiştiremezsiniz bu ancak jailbreak yöntemi ile olmaktadır..
  2. Özel yazı tiplerini yalnızca seçili iOS sistem uygulamalarında kullanabilirsiniz.
  3. Özel yazı tipleri, metni farklı yazı tiplerinde girebileceğiniz Microsoft Word, Mail ve Sayfalar gibi uygulamalar için kullanışlıdır.
  4. Herhangi bir uyumluluk sorunu yaşamadığınızdan emin olmak için iPhone veya iPad’inizin iOS 13.2 veya iPadOS 13.2 kullandığından emin olun.
  5. Özel fontları, bundan faydalanmak için güncellenen üçüncü taraf uygulamalarda kullanabilirsiniz.

İPhone ve iPad’e Özel Yazı Tipleri NASIL Yüklenir ?

Aşama 1:  iPhone veya iPad’inizde özel yazı tipleri kullanmadan önce, yazı tiplerini cihazınıza yüklemeniz gerekir. İPhone veya iPad’inize özel yazı tipleri yüklemek için, Font Diner uygulamasıgibi uygulamaları App Store’dan indirebilirsiniz  indirme linkini aşağıda veriyorum

[appbox appstore 1480286620]

Ayrıca , Creative Cloud planınızla ücretsiz olarak 1300 yazı tipine ve 17.000 yazı tipine erişim sağlayan Adobe Creative Cloud uygulamasını aşağıdan  indirebilirsiniz.

[appbox appstore 852473028]

Aşama 2:  Uygulamayı açın ve kullanmak istediğiniz yazı tipini etkinleştirin. 

Aşama 3:  Tüm yüklü yazı tiplerini iPhone veya iPad’inizde Ayarlar -> Genel -> Yazı Tipleri bölümüne giderek bulabilirsiniz . Buradan istemediğiniz özel yazı tiplerini de silebilirsiniz.

İPhone ve iPad’de Özel Yazı Tipleri Nasıl Kullanılır ?

1. Adım: Özel yazı tiplerini kullanmak istediğiniz uygulamayı açın. Uygulamanın özel yazı tipi desteğiyle güncellendiğini unutmayın.

Adım 2:  Sayfalarda yeni bir belge oluşturun veya mevcut bir belgeyi açın. Ardından, üstteki gezinti çubuğunda bulunan fırça simgesine dokunun.

Diğer uygulamalarda, metni ve boyutu biçimlendirmenize izin veren benzer bir düğme bulmanız gerekir. Örneğin, Mail uygulamasında eylem çubuğunu açmanız ve ardından “Aa” seçeneğini seçmeniz gerekir.

Adım 3:  Açılan biçimlendirme bölmesinden, Yazı Tipi seçeneğine dokunun ve kullanmak istediğiniz diğer yazı tipini seçin. İPhone veya iPad’inizde yüklü olan tüm özel yazı tipleri burada görünecektir. Şimdi yeni yazı tipiyle dokümanı oluşturmaya devam edin. İsterseniz, tek bir belgede birden fazla yazı tipi kullanabilirsiniz.

Yazının sonunda demeden geçemeceğim keşke jailbreak yaptığımızda kurdugumuz font programları gibi sistem yazı tipinide değiştirebilseydik Apple duy sesimizi diyor bir başka nasıl yapılır konusu ile görüşmek üzere hoşcakalın diyorum değerli okuyucular.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir