iPhone Yazılım güncelleme sorunu

iPhone Yazılım güncelleme sorunu

Bu yazımızda son zamanlarda ortaya çıkan yazılım güncellemesi yaparken yaşanan güncelleme yapmama sorununu ele alıyoruz. Çoğu zaman iOS’u en son sürüme güncellerken, kullanıcılar bir sorunla karşı karşıya kalıyor ve iPhone yazılımı güncellemesini başlamıyor .Bu problemin arkasında pek çok olasılık olabilir.

Kimi zaman zayıf internet bağlantısı, cihazın uyumsuzluğu, yazılım hataları ve daha birçokları olabilir. Bugün sizi bu ikilemden çıkarmak adına bir kaç  olası çözümlerden bahsedeceği.

1.Bekleyin ve Yeniden Deneyin.

Apple’ın yeni bir iOS sürümünü yayınladığı çoğu zaman, tüm dünyada kullanıcı tabanına bir bildirim gönderilir ve bu sayede aynı anda indirme süresince kasmalar ve indirme problemleri başlar. Apple sunucularında büyük trafik artacak ve iPhone’unuzu güncelleyemeyeceksiniz.

Ve bu, kullanıcıların “iOS güncellemesi başarısız” mesajını nasıl gördükleridir. Eğer böyle bir sorun varsa öncelikle bir süre bekliyoruz.

2.iPhone Yeniden başlatma

İPhone’u yeniden başlatmak kimi zaman yararlı olabilir. Kesilmesi zor olan hataları aniden bu yöntem ile çözebilir. Böyle durumlarda Cihazı her zaman yeniden başlatmayı deneyebilirsiniz.

İPhone’unuz yazılım güncellemesi başarısız olursa, cihazınızı yeniden başlatmanın adımları aşağıda açıklanmıştır.


  • “Kapatmak için kaydır” yazısını görene kadar Uyku tuşunu basılı tutun.
  • Kaydırıcıyı gördükten sonra, cihazınızı kapatmak için aşağı doğru kaydırın.
  • Şimdi, Apple logosunu görene kadar Uyku tuşunu tekrar basılı tutun. iPhone’unuzu yeniden başlatın.

3. Kablosuz ağınızı Modeminizi yeniden başlatın

Cihaz “yazılım güncellemesinin başarısız olduğunu söylüyor?” sonra iPhone’unuzu en son iOS sürümüne güncellerken hatırlamanız gereken bir Uyarı : iPhone’unuzu hücresel veride güncelleyemezsiniz.

yapmanız gereken, Wi-Fi’nizin çalışıp çalışmadığını kontrol etmektir. Bununla birlikte ağ yönlendiricinizi yeniden başlatın.. Bu, sorununuzu gidermenize yardımcı olabilir.

4. iPhone Ağ Ayarlarını Sıfırlayın

Yukarıda bahsettiğimiz kablosuz ağ işlemini yaptınız ve bağlantınız iyi çalışıyorsa, Cihazınız da herhangi bir ağ sorunu olup olmadığını görmek için iPhone’nu kontrol etmelisiniz.

İPhone’unuz iyi bir ağ akışı sağlanmıyor ve dolayısıyla iPad güncellemenizin başarısız olduğu bir noktaya ulaşıyorsunuz bunu düzeltmek için yapmanız gereken;

  • Cihazınızın Ayarlar menüsünden genel sekmesini açıyoruz
  • Menüde Sıfırla seçeneğine tıklayın.
  • Ardından Ağ Ayarını Sıfırla seçeneğine görün ve tıklayın işlem bukadar

5. iTunes Üzerinden iPhone Cihazınızı güncelleyin

Bu yöntem bu konu ile ilgili son yöntem olacak arkadaşlar. iPhone’unuzu güncelleyemiyorsanız, iTunes’u kullanarak güncelleme yöntemi alternatif bir seçenektir. Bu işlem en sağlıklı temiz güncelleme yöntemidir Tek yapmanız gereken, iTunes’u kullanarak cihazınızı güncellemek için sadece aşağıdaki adımları takip ediniz.

  • Bilgisayarınızda iTunes’un en son sürümüne sahip olduğunuzdan emin olun. İPhone’unuzu PC’nize usb kablo ile bağlayın.
  • İTunes’u çalıştırın ve cihazınızı seçin. Özet seçeneğine ve ardından Güncelleme Denetle seçeneğine dokunun.
  • Şimdi İndir ve Güncelle’yi tıklayın. Parolanız istenirse onu girin ve güncellemeniz başlayacak ve cihazınıza yazılım indirilecektir.

Bu yöntemler sayesinde cihazınıza güncelleme problemini çözeceğinizi düşünüyorum umarım faydalı bir yazı olmuştur. 

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir