iPhone’da AirDrop ile hızlı dosya Paylaşımı Nasıl Yapılır?

iPhone’da AirDrop ile hızlı dosya Paylaşımı Nasıl Yapılır?

iPhone üzerinde bulunan air drop dosya paylaşım sistemi ile hızlı fotoğraf ve video gönderme özelliğinden bahsedeceğim. Öncelikle;

iPhone’da AirDrop’u kullanarak iPhone ve iPad sadece apple cihazları arasında fotoğraflar, videolar, kişiler, sesli notlar, harita konumlarınızı paylaşım sayfanızda görünen her şeyi transfer edebilirsiniz tabi bunu en hızlı şekilde gerçekleştirmesi avantajı diyebilirim.

Air Drop nedir ne işe yarar ?

AirDrop özelliği, iPhone, iPad ve Mac cihazlar arasında hızlı ve kolay bir şekilde dosya paylaşmanızı sağlar. Bluetooth 4.0 Low Energy kullanan ve veri (bilgi) transferi için noktadan-noktaya (point-to-point) Wi-Fi kullanan AirDrop, enerji tasarruflu ve güvenlidir.

iPhone’da  AirDrop’u Aktif etme NASIL YAPILIR ?

Herkes ile paylaşım modu AirDrop’u etkinleştirme daha kolaydır fakat hiç tanımadığınız herhangi birisi AirDrop ile sizin eşek şakası sayılabilecek ve hoşunuza gitmeyecek bir şey gönderebilir.

  • Kontrol Merkezi’ni açmak için iPhone 8 ve altı iPhonecihazlarda, parmağınızı ekranın en alt kısmından yukarı doğru kaydırın veya Face ID özelliği olan iPhone ve iPad cihazlarda (iPhone X ve üzeri) parmağınızı, ekranın sağ-üst köşesinden aşağı doğru kaydırın.
  • Kontrol Merkezi’inde sol alt köşede bulunan kablosuz kontrol kutucuğuna, iPhone 6s ve üzeri cihazlarda sıkıcı basılı tutun ya da iPad veya iPhone 6 ve altı cihazlarda dokunun ve basılı tutun.

iPhone’dan Fotoğraflar ve videolar AirDrop ile Nasıl Paylaşılır ve Gönderilir?

iPhone ve iPad cihazlarda, dosyaları AirDrop ile transfer edebilir ve paylaşım sayfasında görünen dosyalarınız (verilerinizi) herhangi biri ile veya herhangi bir cihaz ile paylaşabilirsiniz.

  • İçeriğinde bulunan bazı şeyleri paylaşmak istediğiniz bir uygulamayı örn.: Fotoğrafları açın.
  • Paylaşmak istediğiniz öğeyi (dosyayı) seçin.

  • Paylaşma butonuna tıklayın (yukarı doğru ok işareti olan bir kutucuk şeklinde veya sadece ‘Paylaş’ yazan bir buton olabilir).
  • Paylaşmak istediğiniz (alıcı) kişinin (profil) resmine ve ismine dokunun.

Airdrop, herhangi birisine veya tüm kişilere fotoğrafınızı gösterdiğinden dolayı, bazı kişilerin birden fazla cihazı için paylaşım yolu ile topluca video ve fotoğraflarınızı hızlı bir şekilde iPhone’dan iPhone’a gönderebilirsiniz. yukardaki tüm işlemler iPad için’de geçerli olduğunu unutmayınız

 

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir