iPhone’da aramaları duyurma Nasıl yapılır?

iPhone’da aramaları duyurma Nasıl yapılır?

Merhabalar daha önce iOS 10 ile birlikte artık iPad ya da iPhone üzerinden arayan kişinin adını sesli olarak duyabilirsiniz.

iOS için oldukça başarılı bulunan arayanın kişinin ismini duyma gerçekten işe yarar olduğunda hem fikiriz.Bu yazımızda iOS 12 üzerinde arama yapan kişinin kim olduğunu cebinizden telefonu çıkarmadan duymak istiyorsanız dorğu yazıdasınız! Hemen anlatıma geçelim

iPhone’da Arayan Kişinin Adını Sesli Duyun

iOS cihazlarda bulunan “Aramaları Duyur” isimli bu özellik iPhone ve iPad’lerdeki Telefon uygulamasına özel olarak geliştirilmiş Özellik aktifleştirildiğinde gelen aramaları sesli olarak kullanıcıya duyuruyor. Arayan kişinin adına ise Kişiler uygulamasından erişiyor. Eğer numara kayıtlı değilse bilinmeyen numara olduğunu da ayrıca belirtiyor.

  • iPhone ya da iPad’in ana ekranından Ayarlar uygulamasını çalıştıralım.
  • Gelen listeyi aşağı kaydırarak Telefon başlığını seçelim.
  • Sonraki ekrandan “Aramaları Duyur” seçeneğine dokunalım.
  • Aramaları Duyur ekranında bizleri dört seçenek karşılıyor. Hiçbir Zamanvarsayılan olarak seçili durumda ve diğer seçenekler ise özelliği aktif hale getiriyor.
  • Yalnızca Kulaklık seçildiğinde gelen aramalar kulaklık takılıysa duyuruluyor. Kulaklık ve Araba seçeneği ise telefonunuz Bluetooth ile aracınıza bağlıysa ya da Kulaklık takılıysa çalışıyor.
  • Her Zaman seçeneği ise üstteki bütün kondisyonlarda çalışıyor ve her durumda arayan kişinin adını sesli olarak duyuruyor.

Evet arkadaşlar iPhone veya ipad üzerinde aramaları duyurma özelliğinın adımları bukadar dı sizde bu adımları uygulayarak arayanın kim olduğunu duyabilirsiniz hoşcakalın!


1 Comment

  1. Hazar

    Hep merak ettiğim bir özellikti nasıl yapılacağını gösterdiğiniz için teşekkür ederim. Yazınız gerçekten çok bilgilendirici olmuş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir