iPhone’da Web Sitelerinin Konumunuzu Sormasını Engelleme

Mobil cihazlarda gezinirken, web sitelerinin size daha iyi bir deneyim sağlamak için konum verilerinizi istemesi oldukça yaygındır. Ancak çoğu durumda, web sitelerinin tam konumunuza gerçekten erişmesi gerekmez. Özellikle gizliliğinize değer veriyorsanız, konum uyarıları da can sıkıcı olabilir. Safari’deki tüm konum istemlerini devre dışı bırakarak bu sorundan bir kez ve tamamen kurtulabilirsiniz.

Apple, bir gizlilik önlemi olarak, herhangi bir site konumunuzu, kameranızı veya mikrofon erişiminizi istediğinde, kullanıcıya bir istem gösterilmesini sağlar. Sorun şu ki, bir web sitesine ilk kez konumunuza erişiminizi engelleseniz bile, bir dahaki sefere ziyaret ettiğinizde yine aynı uyarıyı gösterecektir.

Benzer şekilde, bir web sitesine ilk kez konumunuza erişim izni verseniz bile, bir sonraki ziyaretinizde aynı istemi yine de gösterebilir. Tercihinize bağlı olarak, tüm web sitelerine konumunuza erişim izni verebilir veya bunları tamamen reddedebilirsiniz. iPhone’da Web Sitelerinin Konumunuzu Sormasını Engelleme nin nasıl yapıldığını video da gösterdim arkadaşlar iyi seyirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir