iPhoneda Yedekeleme Nasıl Yapılır? 2019

iPhoneda Yedekeleme Nasıl Yapılır? 2019

iPhone hafızamız  önemlidir fotoğraflar,rehberimiz,notlarımız hatta uygulamalarımız .Bzen telefonumuz yavaşlayabilir yada farklı durumlarda yazılımsal sorunlar ile karşı karşıya kalabiliriz. Tabi sadece yazılımsal değil aynı zamanda fiziksel bir darbe durumunda cihazımız arızalanabilir ve kapanabilir. Öncelikle bu gibi durumlardan önce mutlaka cihazımızda bulunan bilgilerimizin bir yedeğini bulunması gerekmetedir bu aşamadı şuanki okuduğunuz makale size ilaç gibi gelecektir.

iPhone telefonumuzda veya tabletimizde bulunan yedeklerimiz yedeklemek için ister bilgisayar üzerinden yedekleme yapabilirsiniz, istersenizde internet üzerinden yedekleme işlemi yaparak bilgilerimizi yedekleyebiliriz. Öncelikle ;

1.Yöntem :  iTUNES programını kullanarak iphone yedekleme nasıl yapılır ?

  • iTunes’un son sürümünü indirin indirmek için tıklayınız
  • Ardından açıp cihazınızı bilgisayarınıza bağlayın.
  • Aygıtınızın parolasını soran bir ileti görüntüleniyorsa veya Bu Bilgisayara Güvenilsin mi? uyarısını alıyorsanız ekrandaki adımları izleyin. Parolanızı unuttuysanız yardım alın.
  • Tunes’da görüntülendiğinde iPhone, iPad veya iPod’unuzu seçin. Aygıtınız iTunes’da görünmüyorsa ne yapmanız gerektiğini öğrenin.
  • iOS aygıtınızdaki veya Apple Watch’unuzdaki Sağlık ve Aktivite verilerini kaydetmek istiyorsanız yedeklemenizi şifrelemeniz gerekir: [Aygıt] yedeklemesini şifrele kutusunu seçin ve kolay hatırlayabileceğiniz bir parola oluşturun.

UYARI : Parolanızı not edin ve güvenli bir yerde saklayın. Bu parola olmadan iTunes yedeklemelerinizi kurtarmanız mümkün değildir.

Sağlık ve Aktivite verilerinizi kaydetmeniz gerekmiyorsa şifrelenmemiş bir yedekleme oluşturabilirsiniz. Bunun için Şimdi Yedekle’yi tıklamanız yeterlidir.

İşlem sona erdikten sonra Mac kullanıcıları için  iTunes’daki Tercihler > Aygıtlar’da yedeklemenizin başarılı bir şekilde tamamlanıp tamamlanmadığını görebilirsiniz.

(Windows üzerinde iTunes kullanıyorsanız iTunes penceresinin üst kısmından Düzen > Aygıtlar’ı seçin.) Aygıtınızın adını ve iTunes’un yedeklemeyi oluşturduğu tarih ile saati görürsünüz.

2.Yöntem Apple’ın yedekleme servisi iCloud üzerinden yapılan yedekleme işlemidir. Bu yedekleme işlemi için cihazın internet bağlantısı ve Wifi bağlantısı olursa daha hızlı yedekleyebilirsiniz yapmanız gerekenler ;

  1. Cihazınızı bir Wi-Fi ağına bağlayın.
  2. Ayarlar sekmesine  dokunun, ardından aşağı kaydırarak iCloud’a dokunun.
  3. Aşağı kaydırın, Yedekleme’ye dokunun ve iCloud Yedekleme’nin açık olduğundan emin olun.
  4. Şimdi Yedekle’ye dokunun. İşlem tamamlanana kadar Wi-Fi ağınıza bağlı kalın.
  5. Yedeklemenin tamamlandığından emin olun: Ayarlar > iCloud > Saklama Alanı > Alanı Yönet’e dokunun, ardından aygıtınızı seçin.
  6. Ayrıntılar bölümünde  yedeklemenin tarih ve boyutu görüntülenir.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir