iPhone’un Değişim Ürünü Olup olmadığını Nasıl Anlarız? Swap Nedir

iPhone’un Değişim Ürünü Olup olmadığını Nasıl Anlarız? Swap Nedir

Yeni bir iPhone aldınız fakat günümüzde yaygınlaşan Swap ürün mü ? Swap Ürün nedir ? Arkadaşlar Swap değişim ürün demektir apple cihazı garanti süresi içersinde tamir edilemez bir hata olduğu zaman eskisini alıp yeni ürünü müşterisine gönderir. Yani değişim veya tamir görmüş cihaz olup olmadığını merak mı ediyorsunuz ? bunun için bir kaç yöntemden bahsedeceğim öncelikle telefonun garanti durumundan yola çıkarak iPhone’nu daha önce biri satın alıp garantiye gönderdimi aktif olduğu zamanı görmek için.

Öncelikle https://checkcoverage.apple.com/tr/tr/Apple garanti durumu sorgulama sayfasına giriş yapıyoruz daha sonra telefonumuzdan  iPhone, iPad, iPod touch, iPod veya Apple Watch’ta Ayarlar > Genel > Hakkında bölümünde. Seri numaramızı aşağıda resimde gösterdiğim alana giriyoruz ve garanti durumunu öğreniyoruz.

Diğer amatör yöntemlerden biride iPhone vidalarını kontrol etmektir. Şarj soketinin yanındaki vidalarda çizikler olup olmadığına bakarak tamir görüp görmediğini anlayabilirsiniz. İkinci yöntem ise iPhone’un kutusuna bakmaktır. Bu iPhone’ların kutularında fazla bir detay bulunmaz ve çoğunlukla düz beyaz renkte olurlar.

Değişim ürünü iPhone’larda seri numarası “5” rakamı ile başlar. Diğer yandan model numarası sıfır iPhone’larda “M”, tamir görmüş olanlarda “F” ve değişim cihazı olanlarda “N” harfi ile başlar. iPhone’lar sıfırlansa bile mobil veri kullanımı asla sıfıra dönmez. Dolayısıyla mobil veri kullanımına bakarak bir iPhone’un kullanılmış olup olmadığını anlayabilirsiniz.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir