Kredi kartı hakkında kısa bilgiler

Kredi kartı hakkında kısa bilgiler

Kredi kartı ülkemizde en çok kullanılan alışveriş araçlarının başında geliyor. Yeri geldiği zaman bile yanımızda nakit para taşımak yerine kredi kartı ile pek çok işlemlerimizi hallediyoruz. Hal böyle olunca ülkemizde kart kullanıcı sayısı ATM kartlarla ile birlikte 150 milyona kadar dayandı. Bir çok insanın tek kart yerine 2 ya da 3 tane kart ihtiyacı oluştu. Bankalarda vatandaşlara kredi kartı kullanımı özendirecek pek çok yenilikte sunuyor. Bunun yanı sıra özel kampanyalar, puan kullanımları, taksit sayılarının fazla olması gibi ek avantajları da sunuyor. Kredi kartı üzerinden verilen puanları kullanabileceğiniz pek çok yer bulunuyor. Kullanılacak yer ve mağaza bankadan başkaya değişiklik gösterse insanların ihtiyaçlarına göre biriken bu puanları harcaması önemlidir. Bu sitede yer alan bilgiye göre banka puanlarını kullanacağımız bir çok yer var. Özellikle marketten internet alışverişine kadar geniş kullanım olanağının olduğunu şimdiden belirteyim. Bu konuyla ilgili unutmadan şu bilgiyi de sizlerle paylaşayım. Bankaların vermiş olduğu puanlar bazen kampanya bazlı olduğundan dolayı verilen puanların son kullanım tarihine dikkat etmelisiniz. Aksi halde banka tarafından verilen ek puanlar kullanmadan elinizden gidebilir.

Peki, kredi kartını her önüne gelen alabiliyor mu ? Aslına bakarsanız sigortalı işte çalışmayan veya bir gelir beyan edemeyen kişilere kredi kartı verilmez. Öncelikle sigortalı işte çalışmanız veya bir gelirinizin olduğunu beyan etmeniz gerekiyor. Banka şubelerinden veya müşteri temsilcisi üzerinden kredi kartı başvurusunda bulunabilirsiniz. Yeni gelen kredi kartının olacağına dair burada bilgiler yer almaktadır. Kısaca burada değinmek gerekirse;

Öncelikle gelen kartın içerisinde bulunan şifre ile banka ATM’sine girerek şifre değişikliği yapmak gerekiyor. Şifre değişikliği yaptıktan sonra telefonunuza SMS mesajı ile bilgilendirme gelmektedir. Bu detaylarla birlikte kredi kartı aktif olarak kullanıma açılır. Kartı limitinin belirlenmesi banka tarafından kişinin beyan ettiği gelire göre veya maaşının en fazla 4 katına göre verilmektedir. Örneğin 3000 lira maaş alan bir maaş müşterisi en fazla 12 bin lira limitli kredi kartına sahip olabilir. Tabi müşterin daha önceki banka performansları da göz önüne alınarak bu durum belirlenmektedir. Eğer müşterinin daha önce bankalarla yaşamış olduğu bir sıkıntı varsa (borcunu zamanında ödememe gibi) bu limit banka tarafından düşürülebilir.

Özetle kredi kartı üzerinde detaylı bilgi sunarak merak ettiğiniz noktaları elimden geldiğince aydınlatmaya çalıştım. Yine takıldığınız yerler olursa yorum bölümünden sormayın kesinlikle unutmayınız.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir