macOS 10.15.5 Catalina Pil Sağlığı Yönetimi ve Hata Düzeltmeleri ile Yayınlandı

macOS 10.15.5 Catalina Pil Sağlığı Yönetimi ve Hata Düzeltmeleri ile Yayınlandı

Apple, Mac’ler için macOS 10.15.5 Catalina güncellemesini yayınladı ve ücretsiz bir güncelleme. Sistem Tercihleri ​​uygulamasındaki Güncelleme özelliği kullanılarak Mac App Store’dan yüklenebilir. Bu güncelleştirme, Ekran Süresi İletişim Sınırları için destek sağlayan macOS 10.15.4’ün yayınlanmasından iki ay sonra yayımlanmıştır.

Cupertino tabanlı marka, iki ay önce macOS 10.15.5’in ilk geliştirici beta sürümünü yayınladı . En son güncellemeyle Apple, MacBook’un kimyasal yaşlanma oranını azaltarak pilin genel ömrünü uzatmak için tasarlanan yeni Pil Sağlığı Yönetimi özelliğini yayınladı . Bu özellik, bir kullanıcının şarj desenleri olan pilin durumunu analiz eder ve bazen pili, sağlığını korumak için tam potansiyeline şarj etmez.

Bir MacBook takılıyken kullanıldığında ve pil şarjı uzun süre dolu tutulduğunda, Pil Sağlığı Yönetimi özelliği devreye girecek ve pilin tamamen şarj olmasını engelleyecektir. Bununla birlikte, isteğe bağlı bir özelliktir, bu nedenle Sistem Tercihleri > Enerji Tasarrufu > Pil Sağlığı’na gidip Pil Sağlığı Yönetimi özelliğini etkinleştirip Tamam düğmesini tıklatarak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz .

Yeni macOS güncellemesi, RAID depolama birimlerine büyük boyutlu veri aktarımı yaparken Finder uygulamasını donduran hatayı da giderir. Ayrıca, video kutucukları boyutlarını değiştirmemek için Grup FaceTime çağrılarının otomatik önemini kontrol etme seçeneği de sunar.

Diğer özellikler arasında Apple Pro Display XDR için ince ayar seçenekleri bulunmaktadır . Apple, kullanıcılara son güncellemeyi yayınlamadan önce macOS 10.15.5 Catalina’nın beş geliştirici beta güncellemesini yayınladı. Beşinci geliştirici beta güncelleme geçen hafta açıklanan ederken, dördüncü beta bu ayın serbest bırakıldı .

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir