Okey Oynamak İçin En İyi Web Sitesi Hangisidir

Okey Oynamak İçin En İyi Web Sitesi Hangisidir

Okey Oyunu Nedir ve Özellikleri?

Herkesin oynamaktan keyif aldığı okey oyunun Çinlilerden çıktığı tahmin edilen bir oyundur. Türkiye’de ki okey oyunu, Çinlilerin oyununun kuralları değiştirilmiş olan halidir. Eski zamanlarda engelli çocuklara renkleri ve sayıları öğretmek için kullanıldığı tahmin edilen okey oyunu,  şimdilerde herkesin oynamaktan zevk aldığı bir oyun haline dönmüştür. 2 ya da 4 kişiyle oynanan okey oyununda, 1’den 13’e kadar numaralı olan ve mavi, siyah, kırmızı, yeşil renklerdeki setlerden oluşur ve her setten 2’şer tane bulunmaktadır. 2 tane de sahte okey taşı ile toplamda 106 tane taş ile oynanan bir oyundur.  Her oyuncuda da, taşları dizmek ve için ıstaka adı verilen birer tabla bulunmaktadır. Bu 106 taş on beşerli olarak dizilir ve dağıtıcı herkese on dörder tane dağıtılarak oyun oynanmaktadır. Bir kişiye on beş tane taş verilir ve o kişi taş çekmeden bir taş atar ve oyuna başlanır.

Okey Çeşitleri Nelerdir?

Dört oyuncu, dört ıstaka ve yüz altı tane okey taşı ile oynanan okey oyunu, günümüzde internet ortamı üzerinden de oynanabilmektedir. Gerçekte oynanan okey oyunu ile aynı özelliklere sahip olan internet üzerinden oynanan okey oyununu oynaması da oldukça keyiflidir. Üstelik internet üzerinden bedava okey oyna seçenekleri tercih edilerek, ücretsiz okey oynama şansına sahip olmak mümkündür.

İnternette Okey Oynama Türleri

İnternette okey oyunu oynamak eğlenceli olduğu kadar seçenek te oldukça fazladır. Online olarak internet üzerinden gerçek kişilerle okey oynamak mümkün olduğu gibi, bilgisayara, telefona ya da tablete indirmeden okey oyna veya indirerek de okey oyunu oynama seçenekleri bulunmaktadır. İnternet üzerinden okey oyun oynamak ile gerçekte okey oyunu oynamak aynı olsa da, internet üzerinde okey oynayabilmek için seçenek oldukça fazladır. İnternet üzerinde birçok okey oynama sitesi olduğu gibi, ister gerçek kişilerle ister bilgisayara karşı, ister bilgisayar, cep telefonu ya da tablete indirerek ya da indirmeden direk internetten oynamak mümkündür. Sanal ortamda okey oynamak için seçenek te çeşit te çoktur. İnternet ortamında her ne kadar okey oynamak için çok fazla site olsa da güvenilir olduğuna emin olduğumuz sitelerde bu oyunu oynamak ta fayda vardır. https://www.okeyoyna.net/ sitesinden güvenli bir şekilde online olarak okey oynama keyfi yaşanabilmektedir.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir