Prezentabl Nedir?

İş camiasında son zamanlar sıkça duymaya başladığımız cümlelerin başında Prezentabl ne  demek sorusu gelmektedir. Öğrenim sürecini tamamlamış bireylerin yeni bir iş arayışına girmesiyle birlikte belki de ilk kez duyacakları bu cümle zamanla hayatlarının bir parçası konumuna geliyor. Sonrasında ise internet üzerinde sıkı bir araştırma ile bu ifadenin ne demek olduğunu araştırmak gibi bir uğraş başlıyor. Prezentabl kelimesi İngilizcesi prezantabl olan kelimenin Türkçe’ye geçmiş halidir. Dilimizde kendisini Prezentabl olarak yer bulmuş olan kelime gündelik yaşamda sıkça kullanılmaya başlamış görünüyor.

Prezentabl Ne demek?

Yukarıda ifade etmiş olduğumuz gibi bu kelime kökeni İngilizce’ye dayanan ve dilimize geçmiş bir sözcüktür. Bazı zamanlarda yazım yanlışları yapılarak “prezentabl” olması gerekirken prezantable yada prezantabl olarak yazıldığı görülmektedir. Genel bir terimi ifade ederken zaman zaman farklı anlamlarda kullanıldığı olmuştur. Kısa bir girişten sonra şimdi prezentabl ne demek açıklamaya başlamayalım.

Anlamsal olarak prezentabl;

  1. Dış görünüşüne önem veren, kendisini önemseyen hoş görünen
  2. Düzenli bir izlenim veren, derli toplu
  3. Karakter olarak olumlu özellikleri dışa karşı yansıtan kişi

olarak ifade edilmektedir.

Prezentabl Kelimesiyle Nerede Karşılaşırız?

Prezentabl Nedir sorusunu kendinize sormaya başladığınız da muhtemelen iş aramaya başlamışsınız demektir. Çünkü günümüzde kurumların çoğu iş ilanı verirken kendilerine uygun olan elemanda bu tür özelliklerin olmasını istiyor. İş arama konusunda önemli bir yere sahip olması nedeniyle de kısa sürede hayatımızda yer edinmiştir. Böylece işverenlerce alınmak istenen elemanın derli, toplu, kılığına kıyafetine önem veren kişi olması gerektiği anlatılmaktadır.

Prezentabl Olmak Nedir?

Özel sektörün uzantısı bir iş üzerinde çalışan bir eleman için Kamu sektörüne göre dikkat edilmesi gereken koşullar çok daha fazladır. Ev ortamında yapılan işlerle kıyaslanamayacak ölçüde zor olan özel sektörde atılacak her adım öncesinde iki kez düşünüp bir davranış yapmakta fayda vardır. Bir ev ortamında yapılan iş sırasında prezentabl eleman olma ihtiyacınız olmasa da özellikle özel sektör ortamında prezentabl eleman olmaya bir açıdan mecbur kalıyorsunuz.

Çalışan bir personel için çalışma sırasında en çok önemsenmesi gereken konuların başında müşterilere ve çevresindeki arkadaşlarına karşı davranışları gelmektedir. Personel kendisini gerek davranışları gerekse kılığı kıyafeti ile iyi bir şekilde sunabilmelidir. Bunların yanında saç, sakal,imaj gibi özelliklerine de dikkat etmelidir. İşte tüm bunlar prezentabl kelimesini en doğru şekilde ifade etmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir