TBMM’de Konu, Apple’ın Eski iPhone’ları Yavaşlatması Oldu

TBMM’de Konu, Apple’ın Eski iPhone’ları Yavaşlatması Oldu
TBMM’de Konu, Apple’ın Eski iPhone’ları Yavaşlatması ile ilgili mecliste CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, Apple’ın eski iPhone modellerini yavaşlatmasıyla ilgili bir önergede bulunurken, yasal düzenlemenin şart olduğunu belirtti.

 

Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, Türkiye’nin son 10 yıl içinde 143 milyon akıllı telefon ithal ettiğini belirtirken, Apple’ın bu sayede Türkiye’den 24 milyar dolar kazandığını dile getirdi. 

“Fransa, İtalya, İsrail ve ABD’nin birçok eyaletinde Apple’a bu konuda davalar açıldı.”diyerek konuyu Apple’ın eski model akıllı telefonlarını yavaşlatmasına getiren Yılmazkaya, “Eski model telefonların yavaşlatılıp, kullanıcıların yeni telefon almaya yönlendirildiği ortaya çıkarsa, bu konu büyük bir dolandırıcılık davasına dönüşebilir.” şeklinde konuştu.

 

Yıllmaz kaya, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunduğu önergede şu ifadelere yer verdi;

“Fransa’da ihlal yaptığı belirlenen şirketler, yıllık gelirinin yüzde 5’i kadar para cezasına çarptırılabilir. Bu, Apple’ın ödemeyi zorunlu kılacağı 11.5 milyar dolar ceza anlamına geliyor. Türkiye’de yaklaşık 9.5 milyon aktif iPhone kullanıcısının, bu yolla yeni telefon almaya yönlendirilmesi de Apple’a büyük davalar açılmasına neden olabilir.

Samsung’un aynı nedenle 5 milyon Euro cezaya çarptırıldığı İtalya’da adaletsiz ticari aktiviteler gerçekleştirdiği belirtilmekte, cezanın sebebi olarak da ‘telefonda ciddi aksamalar ve bariz yavaşlamalar yaşanması sonucu kullanıcıların, yeni cihaz almaya yönlendirmesi’ gösterilmiştir. Apple’ın, pil ömrü azalan eski telefonları yavaşlattığı yönündeki beyanları bile, Türkiye’deki 82 milyon vatandaşın menfaatleri adına bu konuyla ilgili araştırma yapılmasını zaruri hale getirmiştir. diye belirtildi

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir