Telefon suya düştü ne yapmalıyım?

Telefonunuz sıvıyla temas ettiğinde yapmanız gerekenleri açıklayıcı bir şekilde anlatacağız umarız telefonunuz suya düşmeden bu makaleyi okuma şansına sahip olanlardan olursunuz ve telefonunuzu kurtarmış olursunuz.

Telefon suya düştü ? Anlatıma geçiyoruz ;

Telefonu sudan çıkardıktan sonra kesinlikle ama kesinlike içindeki su dışarı çıksın diye Telefonumuzu sallamıyoruz aksi takir de  bu hareketiniz, suyun telefon içinde daha fazla yayılmasıyla bu nedenle donanımsal parçalarına zarar verme riski çok yüksektir.

Telefonumuzu Kapatıyoruz ve kesinlikle Şarja vb bilgisayara bağlamıyoruz ve telefonumuzu açmıyoruz.Telefonumuzu pirinç dolu bir poşetin içine atıyoruz ve ağzını sıkıca kapatıyoruz bu sayede telefonumuzun donanımsal parçalarında nemi pirinç yardımı ile almaya çalışacağız. Mümkün olduğunca Telefonumuzu uzun süre pirinç poşetinin içinde tutuyoruz. minimum 1 gün tabi bu suyun ne kadar fazla kaçmış olduğuna da bağlı siz ayarlayın ama minumum 1 Gün boyunca kalsın.

Bu anlatım kesin çözüm olmasada bir çok iPhone bu şekilde kurtarılmıştır kendi telefonumda dahildir.

Bu işlem işe yaramadı teknik servise götürsem?

iPhone’un suya düşmesi teknik servis tarafından kullanıcı hatası kapsamına girer ve iPhone’un 6 ve üstü modelleri için teknik servis 1100 TL ücret talep ediyor diğer modeller için bu fiyat daha düşük. 

Umarız faydalı bir açıklama olmuştur ve umarız ki Telefonunuz asla suya düşmez.. Takipte kalın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir