Tim Cook : iPhone 11 Satışlarının Çok İyi Bir Başlangıç Yaptığını Söyledi

Tim Cook : iPhone 11 Satışlarının Çok İyi Bir Başlangıç Yaptığını Söyledi

Apple’ın son gözde amiral gemisi olan iPhone 11 serilerinin satışları ile ilgili olarak,Apple CEO’su Tim Cook açıklama Yaptı. Reuters ile yapılan röportajda Cook, iPhone 11 ve iPhone 11 Pro serisi satışlarının “çok, çok iyi bir başlangıç” olduğunu söyledi.

Özellikle yeni iPhone’ların piyasaya sürülmesinin ardından çeyrek sonuna doğru satışların arttığı Çin’deki satışların hızlanmasına kesinlikle yardımcı oldu.Cook, Reuters’e verdiği demeçte, “699 $ ‘lık başlangıç ​​fiyatı, daha fazla insanı piyasaya sürmek ve insanlara yeni bir neden sağlamak için bir faktördür.” Dedi. “Özellikle Çin’de… Daha önce büyük başarı gösteren fiyat noktalarına daha çok benzeyen yerel olarak ilgili fiyat noktalarını seçtik.”

Röportajda Tim Cook, ABD-Çin ticaret savaşının nihayet bu çeyrekte çözülmesini umut ettiğini belirten Cook. Apple, iPhone’ların Çin’den ABD’ye ithal edilmesini önlemek için Çin’den tarifelere tabi tutulmasını önlemek için tedarik zincirinde birkaç değişiklik yapmak zorunda kaldı. Bununla birlikte, şarj cihazları ve Mac Pro bileşenleri gibi bazı diğer ürünler ithalat tarifelerine tabi tutulmuştur diye belirtti.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir