Türk Telekom Arıza Kaydı Oluşturma ve Arıza Kaydı sorgulama

Türk Telekom Arıza Kaydı Oluşturma ve Arıza Kaydı sorgulama

Türk Telekom’un internet hizmetini kullananların Teknik yardım talebi için Türk Telekom’u arayabilir yada elinizde mobil bağlantı kurabilen bir cihaz varsa bu cihaz üzerinden veya Türk Telekom’un sosyal medya hesaplarına yazabilir, Türk Telekom’un web sitesinden arıza sorgulaması yaparak, sonrasında arıza kaydı oluşturabilirsiniz.

Not : Teknik yardım talebi açmadan yada şikayet kaydı oluşturmadan önce arızanın sebebini soruşturmanız çok önemli. Gelelim asıl konumuza ;

Arıza sorgulama için iki seçenek var

  1. Mobil cihazınızdan Türk Telekom’un online işlemler sayfasına giderek Tek Şifre ile hesabınıza giriş yaparak bölgesel arıza sorgulayabilir.
  2. 444 1 444 numarasını arayarak Türk Telekom müşteri hizmetlerinden sorunun sebebini öğrenebilirsiniz.

Türk Telekom İnternet Bölgesel Arıza Sorgulama Nasıl yapılır ? 

Eğer Bölgenizde bir arıza olduğunu öğrenmek istiyorsanız aşağıdaki bağlantıdan Türk Telekom Online İşlemler sayfasına giriş için tıklayınız

Türk Telekom Tek Şifre ile hesabınıza giriş yapın.

Yukarıda ki giriş formuna Türk Telekom’da kayıtlı telefon numarası yada mail adresinizi yazın, şifre kutusuna ise Türk Telekom Tek Şifrenizi.

Not : Eğer şifre almadıysanız sayfada sol alttan Tek Şifre Al butonu ile şifre temin edin yada Şifremi Unuttum butonu ile yeni şifre istemeyi unutmayınız.

Ardından sol menüden Teknik Destek Arıza İşlemleri Bölgesel Arıza Sorgulama menülerini izleyin. Arıza sorgulama sayfasında geldiğinizde

  • Eğer Türk Telekom kaynaklı bir sorun varsa aşağıdaki gibi bir  not karşınıza çıkacaktır  ( Bölgenizde yapılan güncelleme çalışması nedeniyle kayıtlı olduğunuz bölgede internet erişimi yapılamamaktadır çalışma devam etmektedir ) yazısı karşılayacaktır.

 

  • Eğer Türk Telekom kaynaklı bir sorun yoksa aşağıdaki gibi uyarı görürsünüz.  (Değerli müşterimiz internet kaydınızın bulduğu bölgede internet erişimine ait bölgesel bir arıza bulunmamaktadır.) yazısını göreceksiniz.

Şahsen birkaç defa benzer durum yaşadım ve kesinti birkaç saat sonra sona erdi. Yani müşteri hizmetleriyle, arıza araştırmakla, arıza kaydı oluşturmakla zaman uğraşmadım.

Tabiki arızı kaydı için Türk Telekom’dan yardım istemeniz, arıza kaydı oluşturmanız gerekecek. Bu durumda aşağıdaki iletişim kanallarını kullanarak yetkililere ulaşabilir, arıza kaydı oluşturabilirsiniz.

Türk Telekom İletişim Yolları: 

  1. 444 1 444 veya 444 0 375 Türk Telekom destek numaralarını arayabilirsiniz
  2. İnternet aboneliğiniz için 02127070375 ücretsiz sesli yanıt sistemini arayabilirsiniz,
  3. Türk Telekom iletişim formundan yetkililere sorununuzu yazabilirsiniz.
  4. Türk Telekom Online İşlemler sayfasından şikayet kaydı oluşturabilirsiniz.

Aşamalar bu şekilde arkadaşlar faydalı olur umarım takipte kalın.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir