Whats App Sohbetleri iPhone’dan Android’e Nasıl Aktarılır

WhatsApp sohbetlerini iPhone’dan Android’e aktarma özelliği, çoğu kullanıcının uzun zamandır istek listesindeydi. Birkaç geçici çözüm ve üçüncü taraf araçlar, WhatsApp verilerini iki platform arasında aktarmanıza izin verse de, hiçbiri sorunsuz bir yöntem sunmaz. Teknoloji konusunda bilgili değilseniz, zorlu geçiş sırasında tüm mesajlarınızı bile kaybedebilirsiniz. 

Neyse ki, bu geçmişte kaldı! Yakın zamanda yapılan bir güncelleme sayesinde, WhatsApp verilerini iPhone’dan Android’e taşımak artık mümkün. Bu nedenle, sadakatinizi değiştirmek veya WhatsApp sohbetlerinizi geçici olarak Android’e taşımak istiyorsanız, bu kılavuz tam size göre. 

Gereksinimlere gelince, bunlar oldukça azdır. Güçlü bir internet bağlantınız olduğu sürece, bir ton veriyi hızlı bir şekilde taşıyabilirsiniz. Sohbetleri aktarma seçeneği yeni bir özellik olduğundan, WhatsApp’ın her iki cihazınızda da (iPhone ve Android) en son sürüme güncellendiğinden emin olun.

  • iPhone’unuzda App Store’a gidin , ekranın sağ üst köşesindeki profilinize dokunun. Şimdi, WhatsApp’ı bulmak için aşağı kaydırın ve ardından Güncelle düğmesine dokunun .
  • Android cihazınızda Play Store’u açın,  profilinize dokunun, Uygulamaları ve cihazı yönet’i seçin , Mevcut güncellemeler’i seçin . Şimdi, listede WhatsApp’ı bulun ve ardından Güncelle’ye dokunun . Eğer bu, güncellemeler seçenek göstermiyor, tüm uygulamalar WhatsApp dahil, bugüne kadar zaten bunlar.

Phone ve Android Arasında Hangi Mesajları Aktarabilirsiniz? 

WhatsApp, neredeyse tüm verileri dışa aktarmanıza olanak tanır. Bu nedenle, önemli bir şeyi kaybetme konusunda endişelenmeyin. iPhone’unuzdan Android’e taşıyabileceğiniz WhatsApp verilerinin listesi aşağıdadır.

  • Hesap Bilgileri
  • Profil resmi 
  • Bireysel sohbetler
  • Grup sohbetleri
  • Sohbet geçmişi
  • Medya ve ayarlar

WhatsApp’ın eşler arası ödeme transferi mesajlarını ve arama geçmişini aktarmadığını unutmayın. Bu nedenle, onları kayıp bulmak için şaşırmayın.

WhatsApp Sohbet Geçmişi iPhone’dan Android’e Nasıl Taşınır?  

Adım 1:  iPhone’unuzda WhatsApp’ı  açın  .

Adım 2: Şimdi, ekranın sağ alt köşesindeki Ayarlar simgesine  dokunun . Android cihazınızda, sağ üstteki menü düğmesine (üç nokta simgesi) dokunmanız ve Ayarlar seçeneğini seçmeniz gerekecektir . 

Adım 3:  Ardından, Sohbetler  seçeneğini seçin  . 

Adım 4: iPhone’unuzda Sohbetleri Android’e Taşı öğesine dokunun . 

Adım 5:  Sırada, Başlat’a dokunun .

Adım 6: Şimdi, WhatsApp yedeği hazırlayana kadar bekleyin. Yedeklemeyi hazırlamanın toplam süresi, sahip olduğunuz veri miktarına ve internet hızınıza bağlıdır. 

Bu yapıldıktan sonra, ekranda “ Yeni Telefonunuzda Devam Et ” yazan bir onay alacaksınız .

7. Adım: Ardından, Android cihazınızda WhatsApp’ı açın. Şartlar ve koşulları kabul etmeniz istenecektir. Bundan sonra, bir doğrulama kodu kullanarak telefon numaranızı doğrulamanız gerekecektir. Aynı telefon numarasını kullandığınızdan emin olun.

Hesabınızı doğruladıktan sonra, sohbet geçmişinizi ve medyanızı geri yükleme seçeneğine sahip olacaksınız. Sohbeti geri yükle seçeneğine dokunun ve hazırsınız.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir