Yeni iPad için biraz daha beklemeniz gerekebilir

Yeni iPad için biraz daha beklemeniz gerekebilir

Çinli web sitesi IT Home, Apple’ın 2024 iPad’lerinin lansmanını 26 Mart Salı günü duyuracağını söyledi. Ancak Bloomberg’den Mark Gurman, hala yeni iPad’lerin bu ilkbaharda geleceğine inanıyor olsa da bu söylentiyi çürüttü. Başka bir deyişle, muhtemelen yeni Apple tabletlerinin gelmesini biraz daha beklememiz gerekecek.

Gurman daha önce Apple’ın yeni nesil tabletlerinin Mart sonu veya Nisan ayında geleceğini belirtmişti. 26 Mart söylentisiyle ilgili olarak, Gurman, bu söylentinin “gerçek olmadığını” belirtmek için X’e, eskiden Twitter, gitti.

Basın etkinlikleri hariç, Apple genellikle yeni ürünlerini Salı günleri duyurur. Bu ayın son Salı gününün yeni bir iPad düşmesi için uygun olmadığına göre, dikkatimiz şimdi Nisan’da bir yayın veya en azından bir duyuru yapılmasına çevriliyor.

Uzun süredir devam eden söylentilere göre, iPad Pro serisi bir güncelleme alacak ve ardından yeni bir iPad Air gelecek.

Ekim 2022’de en son güncellenen iPad Pro serisi şu anda 11 inçlik ve 12.9 inçlik modelleri içeriyor. Söylentiler, 2024 modellerinin bunun yerine 11.1 inçlik ve 13 inçlik ekranlara sahip olabileceğini belirtiyor. Ayrıca her iki modelin de M3 çipi bulunması ve maksimum depolama kapasitelerinin mevcut 2 TB’den 4 TB’a çıkması bekleniyor. Bir veya her iki modelin de ilk kez OLED’e sahip olabileceği düşünülüyor.

Ekim 2022’de en son güncellenen 10.9 inçlik iPad Air. Söylentilere göre, Apple’ın bu yıl iki yeni iPad Air modeli açıklayabileceği, birinin çapraz olarak 10.9 inç ölçülerinde ve diğerinin 12.9 inç olabileceği belirtiliyor.

Kimse Apple’ın tablet serisine iPhone kadar yoğunlaşmasını beklemiyor ancak yeni bir iPad’in olmamasıyla geçen aylar arttıkça, ürün yelpazesiyle ilgili belirsizlik artıyor. 2023’te Apple yeni bir iPad çıkarmadı ve bu birçok kişi için bir endişe haline geldi.

Apple ürünleri için 2024 şimdiye kadar sessiz geçti, en azından şu ana kadar. Şimdiye kadar, şirket yalnızca M3 çipini içeren yeni 13 inç ve 15 inçlik MacBook Air modellerini duyurdu. Ayrıca (nihayet) geçen yıl duyurulan ilk Vision Pro’yu piyasaya sürdü.

Umarız yakında yeni iPad’lerle ilgili bir şeyler duyarız. Bu arada, bu yıl için en iyi tabletler listemize göz atın.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir