Yeni Keşfedilen iOS Hatası, iPhone’da WiFi’yi Tamamen Devre Dışı Bırakıyor.

Yeni Keşfedilen iOS Hatası, iPhone’da WiFi’yi Tamamen Devre Dışı Bırakıyor.

iOS’ta, iPhone’unuzdaki WiFi’yi tamamen devre dışı bırakabilecek yeni bir hata keşfedildi. iPhone, belirli bir karakter dizisiyle bir WiFI’ye bağlandığında, iOS’un ağ modülünde bir hataya neden oluyor buda iPhone’un Wi-Fi’ye bağlanma özelliğini tamamen devre dışı bırakıyor.

Güvenlik araştırmacısı Carl Schou, iOS’ta bir iPhone’un WiFi yongasını tamamen devre dışı bırakabilen bir hata keşfetti. Bir iPhone, “%p%s%s%s%s%n” SSID adıyla bir WiFi’ye bağlandığında, iPhone’un ağ modülünde bir hataya neden olmakta. Bu hatanın bir sonucu olarak, bir iPhone herhangi bir WiFi ağına bağlanamıyor. Ayrıca AirDrop ve VPN gibi bazı sistem özelliklerine de zarar veriyor.

C kodlama dilinde, bir dizeye değişken eklemek için %n kullanılır. Hataya neden olan WiFi ad dizesinin nasıl ‘%n’ ile bittiğine dikkat edin. iOS’taki WiFi yazılım modülü, ‘%n’ yerine bir değişkenin girilmesini bekler. Girilecek hiçbir şey olmadığından, “bir işaretçiye keyfi olarak bellek yazılmasına neden olur”. Bu da “bellek bozulmasına yol açar ve iOS bekçisi süreci öldürür, dolayısıyla kullanıcı için Wi-Fi’yi etkin bir şekilde devre dışı bırakır”. Adında ‘%n’ ile WiFi’ye bağlanmak pek olası olmasa da, bağlansanız bile endişelenmenize gerek yok.

Hata, iPhone’unuzun WiFi çipinde kalıcı hasara neden olmuyor. İPhone’unuzun ağ ayarlarını sıfırlayabilirsiniz; WiFi tekrar normal şekilde çalışmaya başlayacaktır.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir