Yurt Dışından iPhone Alırken Dikkat edilmesi noktalar!

Yurt Dışından iPhone Alırken Dikkat edilmesi noktalar!

Bizlere gerek mail yoluyla gerek yorumlarda biri sürü soru geliyor geneli de yeni iPhone alacak olan kullanıcıların ülkemizdeki iphone fiyatları artışından dolayı yurt dışından uygun fiyata olduğu için Yurt dışından iphone almaya karar vermektedirler.

Peki Yurt dışından iphone alırken nelere dikkat etmeliyiz ? Türkiye’de garanti kapsamına giriyor mu ? gelin bu sorularınızın cevabını tek başlıkta cevaplayalım. Yurt dışından iphone alırken en çok yaşanan sorunlardan biride sahte iphone almaktır. iPhone’dan anlamıyorsanız sahte iPhone almanız çok normaldir. Çünkü piyasada iPhone ürünün aynısı olan binlerce iphone çakması ürünler bulunmakta ilk bakışta gözünüze orijinal gibi gözükebilir. 

1.Satın Aldığınız Yerin önemi

iPhone satın alırken normal telefoncular dan değilde büyük mağazalardan satın almanızı tavsiye ederim. Küçük telefon satıcıları turist olduğunu anlayıp sahte iphone satma ihtimalleri çok yüksektir.

2.Fiyat karşılaştırması yapmayı unutmayınız

Apple resmi sitesine giriniz. Daha sonra sayfanın en alt kısmından hangi ülkeden iphone alacaksınız en alt kısımdan ülkeyi seçiniz. iPhone modellerinin global fiyatlarına bakın.

3.Apple Store orjinalliği

Geçtiğimiz günlerde Çin’de hizmet vermekte olan Apple Store sahte çıktı haberini oldukça ses getirdi. Çalışanlar dahi orijinal apple store olduğunu sanmaktadır fakat durum aslında birebir yapılmış olan apple store girdiğiniz zaman resmi apple store olarak algılayabilirsiniz. Ama durum öyle değil. Apple Store tabelasına baktığınızda apple Store gibi bir başlık yazmaz. Yalnızca Apple Logosu bulunur bu noktaya dikkat ediyoruz.

4.Yurt dışından alınan iPhone Türkiye Garanti Kapsamına girer mi

Satın almış olduğunuz iPhone modelinin Türkiye’de geçerli olup olmadığını kontrol etmekte fayda vardır. Yurt dışı iphone modellerinde yalnızca 1 sene glabol garanti kapsamı vardır garanti kapsamının Türkiye’de geçip geçmediğini kontrol etmeniz gerekir. Kapsam durumunu kontrol etmek için cihazın model numarasına bakmanız yeterlidir kontrol edeceğiniz adres giriş için tıklayınız. https://checkcoverage.apple.com/tr/tr/

5.Gümrük Kontrolü 

iPhone satın aldınız ve geri dönüş yolunda gümrük kontrolüne girdiğiniz zaman satın almış olduğunuz iphone için harç ödemeniz gerekmektir. Geçtğimiz aylarda açıklanan Yurt dışından satın alınıp yolcu beraberinde getirilen telefonların kayıt ücreti, yüzde 193 artışla 170.70 liradan 500 liraya çıkarıldı bunuda satın alırken göz önünde bulundurunuz.

Önemli NOT : 1 ay içerisinde pasaportunuza işletmeniz gerekmektedir. Unutmayı en fazla 2 telefon getirme hakkınız vardır. ikiden fazla iphone getirme durumunda gümrük vergisine tabi tutulacaksınız dır. 



Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir