iOS 10 Batarya tüketimini düşürme yöntemleri

iOS 10 Batarya tüketimini düşürme yöntemleri

Apple iOS işletim sistemi ve iPhone varoluşundan itibaren tartışılan sorun ve isteklerinden olan batarya performansı ilk iOS sürümleri ve ilk iPhone modellerinden günümüze kadar iyileştirilerek gelen iPhone 7 ye kadar bir çok iyileştirme ve düzenlemeler yapıldı.

Bu yazımızda en son sürüm olan iOS 10 işletim sisteminde batarya tüketimini azaltma yöntemlerinden kısaca bahsedeceğim. Aşağıda madde madde sıraladığım yöntemleri uygulamanızda yarar var diyerek anlatıma başlıyorum;

  • Telefonumuzun Ayarlar bölümünden Genel kısmını seçiyoruz ve arkaplan uygulama yenilemelerini kapatıyoruz. bu sayede arka planda uygulama çalışmasına son veriyoruz ve batarya performansının yüzde %5 lik bir kısmından tasarruf elde etmiş oluyoruz.
  • Yine AyarlarGizlilik bölümünde bulunan Fitness ve Hareket bölümündeki özellikleri kapatıyoruz eğer apple watch cihazınız yoksa bunların boşuna aktif olmasıda gereksizdir.
  • Pil kısmıdan Hangi uygulamanın daha çok pil harcadığını kontrol edip yönetin.
  • Ekran parlaklığını otomatik yaptığınızda ayarın sabit kalmadığından emin olun sürekli saate bakmak batarya dengesini bozacaktır.
  • Konum servisleri bölümünde bulunan sistem servisleri sekmesindeki konum bulucuları kapalı konuma getirin trafik,hücresel veri bulma gereksiz konum servislerini tamamen kapatın.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir