Apple, Geliştiricilere iOS 13.4 Beta 2 ve iPadOS 13.4 Beta 2’yi Yayınladı

Apple, Geliştiricilere iOS 13.4 Beta 2 ve iPadOS 13.4 Beta 2’yi Yayınladı

Apple , iOS 13.4 ve iPadOS 13.4’ün ilk herkese açık beta sürümlerini yayınladıktan bir hafta sonra , akıllı telefon ve tablet işletim sistemlerinin ikinci beta sürümlerini kayıtlı geliştiricilere yayınladı.

Güncelleme: Apple şimdi iOS 13.4 ve iPadOS 13.4’ün ikinci herkese açık beta sürümünü herkese açık beta kullanıcılarına yayınladı. Uyumlu akıllı telefonunuzda ve tabletinizde sırasıyla beta test iOS ve iPadOS’a kayıtlı olanlar, güncellemeyi bir süre sonra indirebilmelisiniz.

İOS 13.4 Beta 2 ve iPadOS 13.4 Beta 2 güncellemeleri bugün geliştiricilere yayınlandı. Bu işletim sistemlerini test etmek için kayıtlı bir geliştiriciyseniz, şimdi bu yazılım güncellemelerini indirebilmeniz gerekir. Apple, iki hafta önce iOS 13.4 ve iPadOS 13.4’ün geliştirici beta sürümünü yayınladı .

Bu iOS 13.4 derlemesi, Posta uygulamasında yeniden tasarlanmış bir araç çubuğu getiriyor. Daha önce, Sil ve Yanıtla düğmeleri, ortada İşaretle düğmesi varken en solda ve en sağda idi. Şimdi, Yanıtla düğmesi tek bir yere taşındı ve İşaretle düğmesi kaldırıldı. En sağda bir Oluştur düğmesi var.

Bir arabanın kilitlenmesini, kilidinin açılmasını veya biyometrik kimlik doğrulaması yapılmadan başlatılmasını sağlayan bir Ekspres Modu olsa da, genellikle kullanıcıların Face ID veya Touch ID ile kimlik doğrulaması yapılmasını gerektirir. Otomobil üreticilerinin araçlarını NFC ile donatmaları gerekiyor, böylece akıllı telefonlar veya giyilebilir cihazlar onlarla bağlantı kurabiliyor. Apple’ın Ultra Geniş Bant özelliği de CarKey işlevselliğinde kullanılacak.

TV uygulaması ayrıca video indirme ve akış kalitesi ile ilgili yeni özellikler aldı. Hücresel veya Wi-Fi bağlantıları üzerinden video akışı ve indirme için Veri Tasarrufu, Hızlı İndirmeler ve Yüksek Kalite seçeneklerinden birini seçebilirsiniz.

İOS 13.4 ve iPadOS 13.4’ün ilk beta sürümleri, iCloud klasör paylaşım özelliğini, yeni Memoji çıkartmalarını ve bir cihaz aşağı dönük olsa bile ‘Hey Siri’ komutlarını destekledi. Posta uygulaması, ikinci beta sürümünde yeniden ayarlanan yeniden tasarlanmış bir araç çubuğu almıştı.

Yeni carkey API yanı salımının bir parçasıydı. Geliştiricilerin, iOS 13.4 veya iPadOS 13.4 (veya daha yeni sürümler) çalıştıran cihazları NFC tabanlı araba anahtarlarına dönüştürmelerine ve bunları arkadaşlarınız veya aile üyeleriniz arasında paylaşmasına olanak tanır. Durum çubuğu artık Kontrol Merkezi bölümünde görülebilir.

iPadOS 13.4 ayrıca Fotoğraflar uygulamasında klavye kısayollarını da destekledi. İPad’in donanım klavye tuşları artık özelleştirilebilir. Etkin bir VPN bağlantısı için yeni bir animasyon ve Safari uygulamasında arka planda web sayfalarını açma seçeneği var.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir