iOS 12 Şarj Tüketimini yavaşlatma

iOS 12 Şarj Tüketimini yavaşlatma

Apple iOS cihaz kullanıcılarının en çok sorun ve sorular genelde şarj ve batarya üzerinden yaşadıklarıdır. Bu sorun kullanıcıları kimi zaman cihaz değişikliğine kadar sürüklemektedir.

Hızlı şarj tüketimi sorunu her ne kadar kullanıcının keyfini kaçıran bir sorun olsada bir kaç ipucu ile bu sorunun önüne birazcık ta olsa geçebilirler bugünkü yazımızda iPhone üzerinde batarya tüketimini yavaşlatmaya yarayan bir kaç ana yöntemden bahsedeceğim.

1- Konum Servisi ve Sistem servislerini Devre Dışı Bırakın

Konum özelliği, genellikle, uygulamalara verilen izinler sayesinde sürekli açık kalmaktadır. bu yüzden konum gerektiren uygulamalar ile pek ilginiz ve alakanız yoksa konum servislerini kapatmanızı öneriyorum şahsen ben konum servislerini hava durumu için açık bırakıyorum sadece.

Konum özelliğini kapatmak için ise Ayarlar > Gizlilik‘e gidin ve Konum Servisleri’ne tıklayın. ve ayrıca aşağıda bulunan sistem servislerinden işinize yaramayacak olanlarıda kapatınız.

2-Siyah tonları fazla olan Duvar Kağıdı kullanın

Bu artık kesinlleşmiş bir bilgi Siyah renkte olan tema ve duvar kağıtları telefonun şarjının daha az tüketilmesini sağlar. Açık renkte bir tema ve duvar kağıdından daha az şarj tüketecek olan siyah renkli duvar kağıdını telefonununza uygulayın.

3-Gerçek Ton Özelliğini Etkinleştirin

True Tone özelliği telefonun parlaklığını ortam ışığına göre otomatik olarak ayarlamasını sağlar. Bu sayede telefonunuzun ekran parlaklığının her zaman maksimum seviyede olmasının önüne geçer ve böylece hızlı şarj tüketiminin bir miktar daha önüne geçebilirsiniz.

Gerçek Ton özelliğini etkinleştirmek için  yapmanız gereken Ayarlar > Ekran menüsüne girin ve buradaki True Tone butonuna bir kez tıklayın.

4- Wi-Fi ve Bluetooth’u Kullanmadığınızda Kapattığınızdan Emin Olun

iPhone Wifi ve buletooth’u kullanmadığınız anlarda cihazınızda Wi-Fi ve Bluetooth’u Denetim Merkezi’nden kapattığınızda bazen aktif kalabiliyor bu butonlar gri renkte yanıyorsa kapatılmamış demektir. 

Ayarlar > Wi-Fidaha sonra Ayarlar > Bluetooth‘a girin ve açık olan bu butonlara ayarlar üzerinden girip kapatın. Unutmayın dışarda wifi ile bağlı olmasada devamlı arama yaptığından Wi-Fi ve Bluetooth açık olduğu sürece telefon şarjını oldukça fazla tüketir.

Tüm bunları yaptıktan sonra düşük güç modunu da aktif ederseniz bu yöntemler bir miktar şarj probleminizi çözecektir. Tabi unutmadan Bataryanızın bir ömrü var bu ömür bittiğinde hangi yöntemleri denerseniz deneyin değişmeden bir işe yaramayacaktır. Sizde bataryanızın sağlık durumunu ve kapasitesinin ne kadar kaldığını bilmiyorsanız aşağıdaki bağlantıdaki konumuzdan ulaşabilirsiniz.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir