iPhone’unuzda Doğum Günlerini Otomatik Hatırlatma yöntemi

iPhone’unuzda Doğum Günlerini Otomatik Hatırlatma yöntemi

Tüm arkadaşlarınızın, ailenizin ve iş arkadaşlarınızın doğum günlerini hatırlamakta zorlanıyor musunuz? Neyse ki, Apple iPhone otomatik doğum günü hatırlatıcılarıyla kurtarmaya geliyor. Tek yapmanız gereken Kişiler uygulamasında doğum günleri eklemek ve Ayarlar’dan aktif etmek olacaktır.

Öncelikle, bunun işe yaraması için, Takvim uygulamasında bildirimleri etkinleştirmiş olmanız gerekir . Bunu açmak için Ayarlar> Bildirimler> Takvim’e gidin ve “Bildirimlere İzin Ver” seçeneğinin yanındaki anahtarı “Açık” konumuna getirin.

Ayrıca, Kişiler uygulamanızda bazı doğum günleri tanımlamanız gerekir . Bunu yapmak için Kişiler’i açın, ardından listeden bir kişiye dokunun, “Düzenle” yi seçin ve ardından “doğum günü ekle” ye dokunun.

Tüm bunlar halledildikten sonra, otomatik Takvim doğum günü hatırlatıcılarını nasıl açacağınız aşağıda açıklanmıştır. Önce Ayarlar’ı açın ve “Takvim” e dokunun.

“Takvim” ayarlarında, “Varsayılan Uyarı Zamanları” na dokunun.

“Varsayılan Uyarı zamanları” nda “Doğum Günleri” ni seçin.

“Doğum Günleri” ekranında, Takvim’in sizi yaklaşan doğum günleriyle ilgili uyaracağı bir zaman seçebilirsiniz. “Etkinlik gününde”, “1 gün önce”, “2 gün önce” veya “1 hafta önce” yi seçebilirsiniz. Bu seçeneklerden ilk üçü için Takvim, seçtiğiniz gün saat 9’da sizi bilgilendirecektir.

Bundan sonra Ayarlar’dan çıkın. Uygun uyarı zamanı geldiğinde, Takvim size doğum günüyle ilgili bir bildirim gönderir.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir