Apple, Qualcomm ile Modem Lisans Anlaşmasını Mart 2027’ye Kadar Uzattı.

Apple, Qualcomm ile Modem Lisans Anlaşmasını Mart 2027’ye Kadar Uzattı.

Apple, Qualcomm ile modem yonga lisans anlaşmasını Mart 2027’ye kadar uzattığını açıkladı. Bugün 2024’ün ilk kazanç telefonundaki açıklamasında Qualcomm, Apple’ın mevcut anlaşmasının iki yıl daha uzatıldığını belirtti. Bu durum, önümüzdeki birkaç iPhone neslinde Qualcomm modemlerini görmeyi bekleyebileceğimiz anlamına geliyor.

Apple, son birkaç yıldır kendi içinde 5G modem yonga geliştirmek üzerinde çalışıyor. Bu teknoloji, 5G yongaları için Qualcomm’a bağımlı olmaktan kurtaracaktı, ancak Apple’ın ilerlemesi birkaç gecikme yaşadı.

Kasım 2023’te, Bloomberg’den Mark Gurman, Apple’ın modem yonga üzerindeki çalışmasının 2025’in sonlarına veya 2026’ya kadar ertelendiğini söyledi ve daha fazla gecikme yaşanabileceğini belirtti. Apple başlangıçta 2024’te hazır bir Apple tasarımı modem yonga sahibi olmayı hedefliyordu, ancak bu hedefi kaçırdı. Şirket daha sonra bahar 2025’te piyasaya sürülecek bir iPhone SE’de modem yongasını tanıtmak istiyordu, ancak bu hedefe ulaşamayacak.

Gurman o dönemde, Apple’ın Qualcomm’un yongalarından daha iyi veya aynı performansı sergileyen bir yonga oluşturmak için “yıllarca uzak” olduğunu söyledi.

Apple’ın, Intel’in modem yonga işinin satın alınmasından bu yana kullandığı Intel kodu ile sorunlar yaşadığı bildiriliyor. Apple, kodu yeniden yazmak zorunda kaldı ve yeni özellikler eklemek, mevcut özelliklerin bozulmasına neden oldu. Apple ayrıca, modem geliştirme sürecinde Qualcomm’un patentlerine tecavüz etmekten kaçınmak zorunda kalıyor.

2024’te piyasaya sürülecek olan iddia edilen iPhone 16 Pro modellerinin, geliştirilmiş taşıyıcı agregasyon ile Qualcomm’un Snapdragon X75 modemi ve daha güç verimli bir verici ile kullanılacağı söyleniyor.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir